Жилищна сграда „ЛаБриз“

Жилищната сграда се състои от два входа, наименувани Секция А и Секция Б. Главният автомобилен и пешеходен вход на комплекса е от северната граница.

Планово решение

Секции A и Б са изцяло жилищни, с по пет надземни етажа. Секция А съдържа 16 апартамента, а секция Б – 14 апартамента. Всички апартаменти са с южно изложение и гледка море.

Общият брой на жилищата в комплекса е 30 броя. Апартаментите в сградата са двустайни, тристайни и четиристайни, с квадратура от 54 кв.м. до 130 кв.м. чиста жилищна площ.

Комуникации

Във всяка секция е предвиден по един вход с по едно стълбище и един асансьор.  На стълбищната клетка е  осигурено осветяване според изискванията на чл. 99 ал. 4 от  Наредба 7. Височината на стъпалата, както и всички общи комуникации в сградата са съобразени с нормите за достъпна среда в Наредба 2.

Покривите са плоски, необитаеми.

Обемно-пространствено решение

В обемно-пространственото решение на Жилищна сграда „Лабриз“ е заложено на прави, ортогонални форми, с които да бъде постигната и ефективна функция. Търсена е съвременна визия, която осигурява уединение и усамотеност на всяка тераса от съседната. Издадени пред равнината на фасадата ивици в контрастен на основния цвят разграничават функционално и композиционно обема на сградите.

Галерия